Absolvenți
Ludovic Spiess, tenor
A fost absolvent al Scolii de Arte din Brasov, sectia muzica.
A devenit solist al Teatrului Muzical din Brasov si al Teatrului de Opereta din Bucuresti (1963-1964). Ulterior, a fost solist al Operei Nationale din Bucuresti incepand din 1964, pana la retragere (1989). A obtinut premii la concursuri interne si internationale de canto: Marele Premiu la Bucuresti (1964), Toulouse (1964), Rio de Janeiro (1965), Hertogenbosch, Olanda (1966).
Se afirma despre el ca avea un repertoriu complet si o tehnica si o dictie desavirsite. Ludovic Spiess a avut o cariera extraordinara. La mijlocul anilor ’60 era cotat drept tenorul numarul 1 al lumii. Era invitat sa cante pe marile scene: Viena, Milano, New York, Tokyo.
Dupa o impresionanta cariera artistica internationala, a desfasurat o vasta activitate manageriala, in calitate de director al unor festivaluri internationale, a fost ministru al culturii (1991-1992), presedinte al Comitetului National Roman pentru UNICEF din 1998. A fost numit director general al Operei Nationale din Bucuresti (2001-2003).
Stela Popescu, actrita
Peste 45 de ani de cariera si nici o zi libera de la debut incoace. Sute de spectacole de televiziune si la fel de multe reprezentari la "Constantin Tanase" si Teatrul de Comedie. Stela Popescu joaca in continuare ce stie mai bine: teatru de comedie.
Mihai Fotino, actor
Tabloul cultural al Brasovului este conturat pregnant si de activitatea desfasurata aici de actori de larga notorietate ca Misu Fotino.
Eugen Nichiteanu, baterie
A debutat in adolescenta la Ateneul Roman intr-o formula de jazz simfonic. Preluat imediat in sectia ritmica a lui Johnny Raducanu, se afirma in timp in toate formulele de jazz ale liderilor precum Dan Mandrila, Marius Popp, Nicolas Simion, Mircea Tiberian.
Remarcat de impresarii occidentali, concerteaza sub contract pe scenele de jazz din Elvetia, Japonia si Dubai. Revenit in tara cu o cota mult ridicata, devine unul dintre cei mai solicitati tobosari ai scenei romanesti de jazz.
Marius Brenciu, tenor
Marius Brenciu este poate cea mai buna voce de tenor din tanara generatie de la noi, avand la ora actuala angajamente aproape exclusiv in afara tarii. Pe parcursul carierei a obtinut distinctii importante la concursuri din tara si din strainatate si a castigat numeroase concursuri semnificative in Belgia, Irlanda, Anglia, Franta, Germania, Austria, Elvetia, Israel.
In 2001, a fost castigatorul concursului "Singer of The World" de la Cardiff. Pentru prima data in istoria unui concurs atat de prestigios, artistul a plecat cu ambele premii oferite in concurs: "The Liedere Prize", cat si "Singer of The World".
Ileana Tonca, soprana
A absolvit Conservatorul in Bucuresti. A participat la diferite concursuri si a a fost premiata de multe ori, atat in tara cat si in strainatate. Dupa absolvirea facultatii, a devenit solista la Opera Nationala din Bucuresti.
Din 1999 este membra a ansamblului Operei de Stat din Viena. Participa adesea in concerte in Romania, Franta, Italia, Germania si Austria.
Horia Brenciu, realizator si prezentator de televiziune
Horia Brenciu a fost student al Facultatii de Film (sectia Multimedia), intre anii 1994-1998. Dupa 11 ani de cariera, este – negresit – una dintre figurile cele mai cunoscute din televiziune. Horia a fost ales sa realizeze, impreuna cu echipa National TV, varianta romaneasca a explozivului show "Face Off". Se mai poate mandri cu faptul ca este fratele altui artist renumit, tenorul Marius Brenciu.
Radu Lupu, pianist si compozitor
Radu Lupu (n. 30 noiembrie 1945, Galați, România) este un pianist și compozitor de origine româna. La vârsta de 6 ani începe să studieze pianul cu Lia Busuioceanu și la vârsta de 12 ani debutează cu un program complet de muzică compusă de el însuși. Urmează liceul la Galați. După absolvirea Școlii Populare de Artă din Brașov, își continuă studiile la București, cu Florica Musicescu și Cella Delavrancea. La șaisprezece ani, în 1961, primește o bursă de studiu la Conservatorul din Moscova, unde va studia 2 ani cu Galina Eghiazarova, apoi cu Heinrich Neuhaus și, mai târziu, cu Stanislav Neuhaus. Mai multe informatii despre Radu Lupu gasiti pe pagina dedicata acestuia pe wikipedia.org
Ati uitat sa-l amintiti pe maestrul Radu Lupu. Care se afla printre primii pianisti ai lumii. Poate cel mai important absolvent al scolii 🙂
Iti multumim, am actualizat pagina si l-am inclus si pe Radu Lupu.
Puteti adauga (pe doi dintre colegii mei) Marian Reste – bariton si Mariana Lazar (alto) de la Opera Brasov
Si de asemenea, Codrut Barsan, actualmente dirijor/regizor in SUA